RU  UA  EN

Пʼятниця, 18 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

18 жовтня

Всі новини

У ГУР повідомили, скільки тіл загиблих в Україні російських окупантів повернули в РФ

У рамках репатріації за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста в Росію повернули 89 тіл окупантів, які загинули в Україні та в Курській області.

Про це повідомив проєкт Головного управляння розвідки Міноборони України "Хочу жить".

Зазначається, що йдеться про тіла та останки, які виявили українські пошукові групи у Курській області та поблизу н. п. Терни, Макіївка, Красногорівка, Орлівка, Невське та Ямпіль в Україні.

Українські фахівці проводять тільки попередню ідентифікацію виявлених тіл та останків, зокрема, завдяки знайденим документам, жетонам, іменним нашивкам, татуюванням тощо.

У разі зникнення безвісти близькі родичі мають здати ДНК у Центрі прийому, обробки та відправлення загиблих (Ростов-на Дону). Після передачі тіл російській стороні їх направляють в 522 ЦПООП, де у тіл беруть ДНК на аналіз. У разі збігу зразків проводять повну ідентифікацію останків зі встановленням особи загиблого із подальшою передачею тіла родичам.

"Варто зазначити, що деякі родичі стикаються з ситуаціями, коли тіла їхніх близьких були невірно ідентифіковані, або просто губилися у 522 ЦПООП. Таке відбувається через те, що 522 Центр не завжди справляється з великим обсягом загиблих військових армії РФ", - додали в ГУР.

Як повідомляв "Апостроф", 18 жовтня в рамках репатріаційних заходів в Україну повернули 501 загиблого військового.