RU  UA  EN

Понеділок, 21 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

21 жовтня

Всі новини

«Росіяни зупиняються виключно там, де їх зупиняють»: майор ЗСУ про ймовірність переговорів з РФ

Майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що наразі навіть за умов реалізації Плану перемоги Росія не сяде за стіл переговорів, якщо мова не йтиме про капітуляцію України. Окупанти "завжди зупиняються виключно там, де їх зупиняють".

Таку думку заступник командира 3-ї ОШБр висловив в інтерв'ю для "Фокус".

На питання щодо того, чи вбачає він можливість переговорів з Росією після реалізації Плану перемоги, Жорін відповів:

"Не бачу. Чесно, я взагалі не бачу, як, про що та взагалі як можливі зараз будь-які перемовини з Росією".

Він не розуміє, звідки у Росії може виникнути бажання вести перемовини, якщо серед умов не буде капітуляції України:

"Знову ж таки, звідкись складається враження, що в Росії буде взагалі бажання з нами на цей час вести перемовини, Але я не бачу таких умов. Для чого росіянам сьогодні зупинятися і сідати з нами за стіл перемовин, якщо це не буде розмова про повну капітуляцію України?".

Враховуючи поточну ситуацію на полі бою майор ЗСУ не бачить умов для перемовин:

"Подобається нам чи ні, але реальність така, що на фронті ситуація у нас не надто хороша. Росіянам, хоч і великою ціною, але вдається реалізовувати свої плани. Тому зараз, на цьому етапі, враховуючи всю складність ситуації на Сході, я не бачу умов для перемовин за столом".

"Ми можемо, звісно, сподіватися на все, що завгодно, але росіяни завжди зупиняються виключно там, де їх зупиняють. І поки вони зможуть рухатись, вони будуть просуватися вглиб нашої території", - підсумовує Максим Жорін.

Крім того, нагадаємо, раніше розвідка повідомила про відправлення більше десяти тисяч північнокорейських військових в РФ для участі у війні проти України. У Південній Кореї вважають це серйозною загрозою міжнародній безпеці.