RU  UA  EN

Вівторок, 22 жовтня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 44.35
НБУ:USD  40.95
Суспільство

Новини

22 жовтня

Всі новини

«Використали зміну погоди на свою користь»: в 24 ОМБр прокоментували ситуацію біля Часового Яру

Російські окупаційні війська спромоглися вклинитись в лінію оборони українських бійців в районі міста Часів Яр на Донеччині. Проте й надалі ситуація залишається контрольованою, про втрату міста не йдеться.

На цьому в етері національного телемарафону наголосив представник пресслужби 24 Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак.

Він зауважив, що зараз там тривають запеклі бої:

"На жаль, ворогу вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої".

Він вказує, що ситуація на цьому напрямку залишалася напруженою впродовж останнього місяця, а окупанти намагалися вдаватись до штурмів щодня. Згадує, що ворог зміг використати зміну погоди на свою користь для того, щоб перейти канал:

"Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Зараз він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований".

Крім того, Іван Петричак розповів, що ситуація в зоні відповідальності 24 ОМБр ім. Короля Данила залишається критично складною. Противник має перевагу чисельно та зберігає спроби проломити українську лінію оборони. Місто обстрілюють з артилерії, ракетами та авіабомбами. Та попри все Петричак наголошує: "Ситуація контрольована".

Варто також згадати про намір російської окупаційної армії залучити до війни в Україні північнокорейських солдатів. В РНБО припустили, що війська КНДР в російській армії, окрім виконання суто бойових задач проти України, будуть залучатися для риття окопів та спорудження інших фортифікацій, що в свою чергу зможе розвантажити війська російських окупантів.