RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Розвідка розкрила тактику Путіна на Донбасі з "репатріацією"

Українська розвідка розсекретила інформацію про російського офіцера українського походження, який воює на боці бойовиків на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"Встановлено, що на посаді "начальника штабу - заступника командира гаубічного самохідного артилерійського дивізіону 2 окремої мотострілкової бригади (Луганськ) 2 АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного (Ростов-на-Дону) ЗС РФ перебуває капітан ЗС РФ Гайнуллін Руслан Мунірович 14.10.1988 р.н., який народився в м. Біла Церква (Україна). На тимчасово окупованих територіях сходу України він використовує документи прикриття на прізвище Хасанов Руслан Маратович", - информують у ГУР.

"Для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях Донбасу капітан ЗС РФ Гайнуллін відряджений в січні 2015 р. з посади начальника штабу - заступника командира гаубічного самохідного артилерійського дивізіону 32 окремої мотострілкової бригади (Шилово, Новосибірська обл.) 41 Армії (Новосибірськ) Центрального ВО ЗС РФ", - діляться інформацією в розвідці.

"З весни 2015 р. і дотепер підрозділи зі складу 32 бригади на ротаційній основі виконують "службово-бойові завдання поблизу населених пунктів Антрацит і Червоний Промінь. Встановлено, що незважаючи на тривалий термін його перебування на тимчасово окупованих територіях сходу України, командування російських окупаційних військ запропонувало йому залишитися ще на один рік і фіктивно легалізуватися на території так званої ДНР, враховуючи біографічний факт його народження в Україні", - продовжують інформувати в розвідці.

"Звертаємо особливу увагу, що в поточній ротації кадрових російських військовослужбовців 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ перевага віддається тим, хто народився в Україні, має родинні зв'язки або певний час проживав на території нашої держави. Зазначене має стати основою для штучної хвилі репатріантів України, які нібито повертаються на історичну Батьківщину і будуть видаватися за місцевих жителів Донбасу під час проведення місцевих виборів", - розкриває плани РФ українська розвідка.

Як повідомляв "Апостроф", розвідці стало відомо про випадок з підполковником Збройних сил РФ, який намагався уникнути відправки його воювати на Донбас.