RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Розвідка розповіла про нові великі втрати Путіна на Донбасі

Українська розвідка оприлюднила відомості про великі втрати в рядах російських військовослужбовців, які прибули на окупований Донбас для участі у бойових діях на боці бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"За уточненими даними, в період 10-13 червня ц.р. втрати особистого, озброєння та військової техніки противника у з'єднаннях та частинах 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, які продовжували активні штурмові дії проти сил АТО в районі промзони н.п. Авдіївки, Мар'їнки і Новотроїцьке, становлять: 21 загиблий, 15 поранених; два танки Т-64; дві самохідно-артилерійські установки; БМП; три міномети; п'ять вантажних автомобілів "Урал"; апарат на зв'язку на базі автомобіля "Урал" зі складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) і 100 окремої мотострілкової бригади (Донецьк)", - інформують у ГУР.

Крім того, за даними розвідки, в районі Мар'їнки вбито 11 російських військовослужбовців, а ще 21 - поранено.

"Також знищено три танки Т-72; дві самохідно-артилерійські установки; три 122-мм гаубиці Д-30; п'ять 120-мм мінометів; два БТРи; вантажний автомобіль "Урал" зі складу 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) і 100 окремої мотострілкової бригади (Донецьк); район н.п. Новотроїцьке: шість загиблих, дев'ять поранених; самохідно-артилерійська установка; два 120-мм міномети; БТР зі складу 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка)", - повідомляють у розвідці.

Як повідомляв "Апостроф", втрати бойовиків та російських військових на Донбасі у травні цього року становлять 180 осіб загиблих і близько 190 поранених. При цьому 80 загиблих і 70 поранених є громадянами Росії, з яких понад 30 загиблих — кадрові російські військовослужбовці, переважно з підрозділів спеціального призначення.