RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Напад на українців у Польщі: з'явилися нові подробиці

Польська поліція пред'явила звинувачення людям, які здiйснили напад на ходу українців у Перемишлі.

Про це повідомляє Польське радіо.

"26 червня в Перемишлі група польських молодих людей намагалася перешкодити процесії греко-католиків і православних, які після панахиди за українськими героями йшли з собору на місцеве військове кладовище. Польська поліція пред'явила звинувачення в порушенні права до публічного сповідання релігійного культу", — наголошується в повідомленні.

"27 червня прес-секретар поліції, пiдкомісар Боґуслава Себастiанка розповіла, що після вчорашнього інциденту поліція затримала 23 особи. Щодо решти 14 осіб ведеться провадження; поліція не виключає, що після детального вивчення доказових матеріалів звинувачення будуть висунуті черговим особам", — повідомляють з Польщі.

Себастiанка додала, що підозрювані вже дали пояснення в поліції, проте, з огляду на таємницю слідства, вона не розповіла, чи зізналися вони в пред'явлених їм звинуваченнях. Нападникам загрожує до двох років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", у Перемишлі група поляків намагалася перешкодити процесії українських греко-католиків і православних, яка йшла на місцеве українське військове кладовище, щоб вшанувати воїнів українських визвольних рухів.