RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Розстріл людини в центрі Києва: з'явилися дані про стан потерпілого

Лікарі зробили операцію 48-річному директору стоматологічної клініки Івану Опанасюку, на якого сьогодні, 1 липня, було скоєно замах на Печерській площі в Києві.

Про це повідомляє ТСН.

Три кілерські кулі потрапили в 48-річного Івана Опанасюка в результаті нападу невідомих на мотоциклі на его позашляховик на Печерську. У потерпілого поранення грудини, шиї і ніг. Чоловіка в тяжкому стані доставили у 17-у лікарню міста. "Зараз його стан можна охарактеризувати як важкий. Йому вже зроблено кілька операцій, він знаходиться в реанімації", — каже один з лікарів.

За власником стоматологічного центру стежили, а його вбивство заплановане — впевнені правоохоронці. Місяць тому на паливному баку свого позашляховика Опанасюк виявив GPS-трекер — пристрій відстежує місцезнаходження автомобіля. "Нами вивчаються конфлікти, вивчається фінансово-господарська діяльність. Є кілька версій, ми за ними і працюємо", — кажуть у поліції.

На сім'ю Опанасюков нападають не вперше. 11 років тому у власному кабінеті вбили рідного брата Івана Опанасюка — засновника стоматологічної клініки, головного стоматолога МОЗ та президента Асоціації стоматологів України Юрія Опанасюка. Тоді вбивця Олег Мороз так помстився Опанасюку за неотримане крісло директора асоціації стоматологів. Його засудили на 15 років.

"За що хотіли убити молодшого Опанасюка — його колеги не говорять. Поки йде слідство — мовчать і правоохоронці. Зараз експерти-криміналісти встановлюють, з якої зброї стріляли в потерпілого. Поліція розшукує зловмисників", — зазначають журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", замах на Опанасюка сталося сьогодні вранці, коли чоловік їхав за кермом автомобіля Mitsubishi. У мережі з'явилося вiдео з місця замаху.