RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Савченко і ватажок ДНР: з'явилося пояснення гучної заяви Захарченка

Кремль вирішив скористатися заявами нардепа, делегати Парламентської асамблеї Ради Європи від України Надії Савченко з приводу зустрічі з ватажком ДНР Олександром Захарченко.

Про це пише у своїй колонці для "Апострофа" старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

На його думку, помічник президента Росії Владислав Сурков, який курирує в Кремлі донбаське питання, вважає вигідними для РФ спроби Савченко зіграти серйозну роль у переговорах з ватажками бойовиків.

"Те, що ватажок ДНР вже Савченко розглядає не як ворога, а як потенційного парламентера, є результатом профілактичної бесіди, яка, за чутками, була проведена помічником президента РФ Володимира Путіна Владиславом Сурковим наприкінці червня", - зазначає експерт.

Октисюк вважає, що Кремль спробує шляхом проведення переговорів Савченко с Захарченком посилити позиції ДНР.

"Якщо виявиться, що прихильників сценарію "примирення через Савченко" виявиться достатня кількість, як в Україні, так і на окупованому Донбасі, де чекають рішення економічних проблем і припинення війни, у Москві можуть зробити ставку на можливі переговори Савченко-Захарченко як на один з можливих способів врегулювання конфлікту на Донбасі на російських умовах. За такими переговорами може відбутися активізація тиску Росії щодо закону про вибори на Донбасі, конституційних змін і пр", - зазначає експерт.

Більш докладно читайте Кремль вирішив розіграти "карту Савченко" на Донбасі: що стоїть за гучними заявами нардепа і ватажка ДНР