RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​З'явилися подробиці про нове гучне фото з Чорнобиля

Журналісти розповіли подробиці щодо нещодавньої фотографії, на якій було знято запалену вивіску над будинком культури "Енергетик" у Прип'яті.

Зокрема, TJ розповідає про сталкерів, які влаштували цю акцію. Журналісти поспілкувалися з москвичем Юрієм Томашевським.

Він зазначає, що раніше був прихильником популярної комп'ютерної гри про зону відчуження - S.T.A.L.K.E.R. Томашевський підкреслив, що вже неодноразово здійснював вилазки в "Зону" разом з друзями.

"Моя ідея — трохи оживити мертве місто. Ну і відзначити десятиліття S.T.A.L.K.E.R. Було дуже темно, тому довелося знімати на довгій витримці, щоб під місяцем було видно будівлю", - пояснює москвич історію з підсвічуванням "Енергетика".

Фото: Енергетик до аварії на ЧАЕС

"Підсвічування я робив сам — з нуля. Це діоди, підключені до акумулятора. На збірку пішло близько години. Процес був досить нервовим через страх потрапити на очі патрулю. Я не врахував розміри вивіски, тому мені не вистачило жовтих діодів, і на ходу їх довелося доповнювати білими. У результаті її колір не зовсім відповідає тому, що був раніше", – додав сталкер.

За його словами, "Зону" постійно патрулюють українські правоохоронці. Одного разу його навіть зловили, і сталкеру довелося заплатити штраф.

Як повідомляв "Апостроф", 26 квітня поточного року в Україні відбувалися заходи з нагоди 30-ї річниці аварії на ЧАЕС.