RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В СБУ розповіли страшну історію, як бойовики на Донбасі виманювали генерала

У Службі безпеки України (СБУ) розповіли про те, як російські спецслужби, намагаючись виманити генерала СБУ Олександра Петрулевича на окупований Донбас, вбили його літнього батька.

Про це розповів полковник СБУ Олег Животов, колишній перший заступник Петрулевича, в інтерв'ю виданню Гордон.

За його словами, батька Петрулевича по-звірячому вбили 9 серпня в центрі окупованого Донецька, перед смертю його катували, спотворили його обличчя до невпізнання. При цьому місцеві судмедексперти винесли висновок, що він помер з "природних причин".

Животів розповів, що на початку 2014-го батька Петрулевича прооперували, йому ампутували ногу, з-за цього не можна було вивезти його з оккупированого Донбасу. Він заявив, що до вбивства старого причетні колишні співробітники СБУ, які перейшли в так зване МДБ. За його словами, таким чином вони намагалися виманити на окуповану територію полковника СБУ, розраховуючи, що він приїде попрощатися з батьком. Якби Петрулевич з'явився в так званій ДНР, його б відразу пов'язали, пояснює Животів.

За його словами, спецслужби РФ раніше здійснювали спроби виманити генерала СБУ Олександра Петрулевича на територію РФ, але він "зірвався з гачка".

Як повідомляв "Апостроф", раніше генерал СБУ Василь Вовк заявив, що вбивство Мотороли на Донбасі це інсценування.