RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Тернопільщині представники "Правого сектора" влаштували бійку в залі суду

У місті Зборів Тернопільської області представники "Правого сектора" влаштували дебош в залі суду і розлили рідину, схожу на кров.

Про це повідомляє прес-служба управління Нацполіціі в Тернопільській області.

Більше десяти невідомих у камуфляжній формі і балаклавах увірвалися в зал районного суду, де тривало засідання щодо вбивства громадського активіста з Кременецького району Віталія Ващенко.

"На момент дебошу в залі знаходилися підозрювані, члени колегії суддів, родичі загиблого і інші громадяни. За попередньою інформацією, невідомі увірвалися в зал засідань і кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. У результаті один із затриманих отримав тілесні ушкодження", - повідомили в поліції.

На місце події виїхав начальник ГУНП в області Олександр Богомол, спецпідрозділ поліції і слідчо-оперативна група.

"Хулігани після цього вибігли і сіли у бус, який належить одній з націоналістичних організацій і поїхали в напрямку Тернополя. По дорозі їх зупинили співробітники поліції і супроводили до обласного центру. Однак уже в центрі міста невідомі намагалися втекти з мікроавтобуса. Правоохоронці, застосовуючи спецзасоби, затримали їх", - розповіли в поліції.

У "Правому секторі" стверджують, що активісти розлили "кров" на знак протесту, а потім почалася сутичка. За їхніми словами, вони вимагали справедливого рішення суду, "щоб на лаві підсудних знаходилися не лише виконавці, а й замовник". За версією ПС, шукати замовника "нікому не цікаво", а справу намагаються затягнути.

Як повідомляв раніше "Апостроф", у Тернополі "Правий сектор" намагався зірвати концерт скандальної української співачки.