RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні кіборга відправили в тюрму за "крадіжку" прапора

Українського військового Миколу Лаврика, який брав участь у боях за донецький аеропорт, засудили до трьох років в'язниці за "крадіжку прапора".

Про це повідомляє ТСН.

Лаврик розповів, що при в'їзді в село Бандишівка (Вінницька область) висів прапор, який своїм виглядом більше нагадував ганчірку. Двічі поранений боєць вирішив зняти його, тому що своїми очима бачив, як за український прапор вмирають захисники в аеропорту Донецька.

"Прапор України не має в такому стані перебувати. Якщо він старий, брудний - значить, він їм не потрібен. Я його забрав додому, почистив, виправ і залишив у себе", - розповів ветеран АТО.

На наступний день голова сільради подав в поліцію заяву про крадіжку і оцінив суму збитку в 300 грн.

Проти Лаврика відкрили кримінальне провадження. Розглянувши справу, суд ухвалив рішення покарати АТОшника максимальним терміном – позбавленням волі на три роки і десять днів.

Після винесення вироку Лаврик звернувся до адвокатів, які встановили, що насправді прапор коштував 65 грн. замість 300 і не перебував на балансі сільради. Захист звернувся до суду з апеляцією. Рішення Могилів-Подільського суду скасували і відправили справу на повторний розгляд.

У поліції пообіцяли провести перевірку дій чиновника. Сам голова сільради Микола Антонюк заявив, що не писав заяву в поліцію, а про зникнення повідомив по телефону.

Повідомляється, що буде проведена також перевірка дій поліції і прокуратури.

Як повідомляв "Апостроф", боєць сил АТО врятував прапор України, об який полонених українських військових примушували витирати ноги бойовики "ДНР".