RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У вінницькому кафе влаштували стрілянину, є постраждалі

Поліцейські затримали чоловіка, який відкрив вогонь по відвідувачах в одному з кафе Вінниці. Внаслідок інциденту двоє постраждалих були доставлені до хірургічного відділення міської лікарні. Про це повідомила Національна поліція Вінницької області.

На цей час правоохоронці з'ясовують причини та обставини конфлікту.

Напередодні вінницька поліція отримала заяву відразу від двох жителів міста. За словами потерпілих, вони разом з товаришами відпочивали в одному з кафе. Між ними і іншим відвідувачем закладу виникла бійка, внаслідок якої чоловік дістав пістолет і відкрив по ним вогонь.

Правоохоронцям вдалося встановити, що конфлікт між відвідувачами кафе стався після того, як дівчина відмовилася танцювати з одним із потерпілих і попросила свого чоловіка за неї заступитися. Внаслідок цього почалася бійка, у ході якої хлопець дівчини скористався пістолетом і здійснил близько п'яти пострілів, після чого зник з місця події на таксі.

Пізніше поліція встановила особу того, хто стріляв, і затримала його. Ним виявився раніше судимий житель Вінниці. У цей час чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Досудове слідство з'ясовує причини та обставини події.

На сайті Національної поліції повідомляється, що постріли були зроблені з газового пістолета, переобладнаного під стрільбу гумовими набоями несмертельної дії. Зброю вилучили для проведення експертизи.

Постраждалі були направлені в міську лікарню з пораненнями.

За фактом події було відкрито дві кримінальні справи за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство), які передбачають позбавлення волі на строк до семи років.

Раніш "Апостроф" повідомляв, що у Запоріжжі невідомі відкріли стрілянину у кафе Efes.