RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Вибух на шахті "Степова": віце-прем'єр розповів про хід розслідування

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко заявив, що аварія на шахті "Степова" сталася під час виконання робіт, на які не були отримані відповідні дозволи.

Про це він сказав на брифінгу 13 березня, передає прес-служба Кабміну.

"Наразі комісія розслідує питання щодо наявності небезпечного обладнання безпосередньо у шахті; коли і ким приймалося рішення щодо закупівлі неякісного обладнання або кабельної продукції (якщо воно дійсно було в шахті); чому на місці аварії було встановлено обладнання для провітрювання продуктивністю 120 куб. м на годину при необхідній 450 куб. м, і хто погодив таку схему; чому не спрацювала система УТАС, яка мала оповістити і вивести людей з шахти при проведенні ремонтних робіт", - заявив Зубко.

За словами віце-прем'єра, безпосередньо під час вибуху на шахті не було дозволу на проведення небезпечних робіт.

"Наразі Держпраці спільно з регіональним відділенням проводить розслідування щодо приписів, які були надані шахті "Степова" в 2016-2017 роках, яким чином вони були виконані або не виконані, і чому на 01.02.2017 року такого дозволу на шахті не існувало", - сказав він.

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова" у селі Глухів Сокальського району Львівської області стався вибух з подальшим обвалом породи. В результаті цієї аварії загинули 8 гірників, більше 20 чоловік були госпіталізовані з пораненнями.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті аварії на шахті "Центральна" ДП "Торецьквугілля" у Донецькій області загинув гірник.