RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бойовик ІДІЛ влаштував теракт у Мельбурні: всі подробиці і фото з місця нападу

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла відповідальність за напад у Мельбурні, Автралія.

Про це повідомляє в Twitter проект SITE Intel Group, який займається моніторингом активності терористів в мережі.

У ІДІЛ відзначили, що атака була відповіддю на участь Австралії в очолюваної США міжнародної антитерористичної коаліції в Сирії.

Раніше, 5 червня, в поліцію надійшов дзвінок від жінки, яка заявила, що її взяли в заручники, потім трубку взяв чоловік, який заявив: "Це за ІГІЛ, це за "Аль-Каїду", передає Sky News Australia.

Терорист забарикадувався разом із заручницею в одній з квартир на південному сході Мельбурна і відкрив вогонь по поліцейським, які спробували почати переговори. В цілому пролунало близько 40 пострілів. В результаті перестрілки терориста було ліквідовано, три правоохоронця отримали поранення, але їхньому життю зараз ніщо не загрожує. Жінка, яку бойовик взяв в заручники, не постраждала.

Поліція з'ясувала, що жінку захопив 29-річний Якуб Хайре. У 2009 році він був виправданий у справі про планування нападу на казарми сіднейської армії. У минулому році його достроково звільнили з в'язниці, де він відбував покарання за кримінальний злочин

Від рук терориста, загинув чоловік, тіло якого правоохоронці виявили в передпокої заручниці.

Нагадаємо, вчора, 5 червня, британська поліція назвала імена двох із трьох виконавців теракту на Лондонському мосту, який було здійснено 3 червня.