RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Залучили коханок: розвідка дізналася про нову хитрість бойовиків ЛНР-ДНР по виманюванню грошей Кремля

Російське командування на Донбасі викрило схему розкрадання грошей Кремля бойовиками так званих ЛНР-ДНР.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Відзначається, що терористи влаштовували на службу за фіктивними контрактами "бойових подруг" і своїх вагітних родичок.

Так, в Центр територіальних військ Південного ВО ЗС РФ надійшло рішення ГШ ЗС РФ, яке було прийнято за результатами комплексної перевірки в з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК.

"У числі виявлених грубих порушень наводяться факти фіктивного прийняття на військову службу за контрактом дружин (родичок) і "подруг" російських офіцерів, яким безпосередньо після підписання контракту було оформлено відпустки у зв'язку з вагітністю або за станом здоров'я, проте вони весь час проходження військової служби проживали на території РФ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що командуванню 1, 2 АК тепер наказано скоротити до мінімуму кількість посад, які можуть комплектуватися військовослужбовцями-жінками. Крім того, необхідно невідкладно провести перевірку їх присутності і в разі виявлення порушень щодо проходження ними військової служби таких людей звільняти негайно.

Крім того, російське командування вимагає провести додаткове розслідування і притягнути до відповідальності всіх командирів, винних у порушенні кадрової дисципліни і нецільовому використанні бюджетних коштів.

Як повідомляв "Апостроф", командування Збройних сил Російської Федерації віддало наказ про заборону звільнень військовослужбовців, які воюють на Донбасі.