RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

1937-й рік нервово курить: колишній бранець розповів, як його катували бойовики ДНР

Житель Донецька, який нещодавно вийшов з ув'язнення бойовиків "ДНР", розповів про атмосферу, яка панує на підконтрольних сепаратистам територіях Донбасу.

Про це на умовах анонімності повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Відповідаючи на питання про те, чи дійсно в ОРДЛО повернувся 1937 рік, він відповів: "Та ви що! 1937 рік нервово курить в туалеті. Там, швидше, симбіоз 1937-го та 1990-х – я б так охарактеризував".

За словами чоловіка, його затримали через скарг нікого людини на те, що він нібито щось фотографував. Чоловік пробув в ув'язненні кілька днів, де піддавався побиттю, після цього його випустили "під нагляд", відібравши автомобіль. Після цього чоловік з родиною виїхав на підконтрольну Україні територію.

"Різали руки, погрожували відрізати пальці... Били – наче кийком, але я не впевнений. У мене просто майже весь час мішок на голові. Били стільцем... Багато чого робили...", - розповів подробиці свого ув'язнення колишній бранець бойовиків, додавши, що вони погрожували розстріляти.

Він підкреслив, що зараз бойовики затримують людей в основному для того, щоб просто вибити з них гроші.

"Я так розумію, їх значною мірою на "самозабезпечення" поставили. Хоч і зарплату яку-ніяку з-за поребрика платять досі...", - сказав чоловік.

Читайте повну версію інтерв'ю з колишнім в'язням бойовиків "ДНР" на "Апострофе": "Навіть росіяни розуміють, що ЗСУ зайдуть у Донецьк".