RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл в зоні АТО

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапили під обстріл в районі населеного пункту Золоте в Луганській області.

Про це йдеться у звіті спостерігачів за 23 червня.

Під час перебування членів місії в 300 метрах від лінії розведення сил, вони почули приблизно 50-100 пострілів зі стрілецької зброї, пізніше прогриміли два вибухи, ймовірно, з 82-мм міномету і три постріли з автоматичного гранатомета (АГС).

"О 10:42 команда СММ чула 3-4 черги з великокаліберного кулемета, за якими послідували численні постріли зі стрілецької зброї в 150-200 метрах на південний схід", - сказановзвіті.

Також спостерігачі відзначили, що як мінімум одна куля пролетіла над їх головами так низько, що їм довелося пригнутися. Таку ж картину з участю жінки вони спостерігали приблизно в 10 метрах від своєї позиції. За оцінкою спостерігачів, постріл був зроблений з південно‑східногонапрямку.

Представники ОБСЄ покинули місце події і попрямували у бік блокпосту в районі Золотого.

"По дорозі вони помітили, що військовослужбовці Збройних сил України направили свою зброю на південь у напрямку ділянки розведення в районі Золотого і дві машини (позашляховики зеленого кольору), що належать Збройним силам України, промчали на високій швидкості у бік н. п. Золоте‑4", - йдетьсяузвіті. Відзначається, щопізнішеспостерігачівиїхали на пагорб і побачили клуб диму, що піднімався в 3 км на південний схід, за їх оцінкою, на ділянці розведення в районі Золотого.

Як повідомляв "Апостроф", в силах АТО заявили про масштабний обстріл з боку бойовиків ЛНР.