RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Перевищує норму в 30 разів: експерти зробили тривожну заяву по вмісту ртуті в повітрі над Києвом

На сьогоднішній день вміст ртуті в повітрі над заводом "Радикал" (раніше Київський завод хімікатів) перевищує гранично допустиму норму в 30 разів.

Про це в четвер, 6 липня, заявив представник Держспоживслужби Дмитро Байраченко під час спільного брифінгу з головою фракції "Об'єднання" Самопоміч "- Київ Сергієм Гусовським і депутатом Ганною Сандаловою, повідомляє InfoResist.

За його словами, концентрація отруйної речовини в грунті в деяких місцях в Дніпровському районі Києва перевищує допустиму норму в 14,5 разів. Дослідження проводилися 23 і 29 червня.

Сандалова нагадала, що після зупинки виробництва в 1996 році чимало токсичних речовин, зокрема радіоактивних, залишилися в грунті і на обладнанні. При цьому після ліквідації заводу в 2000 році територію "Радикала" визнали екологічно небезпечним об'єктом для Києва.

Вона уточнила, що останні заходи з очищення території "Радикала" в Києві відбувалися в 2012 році.

У свою чергу, Сергій Гусовський нагадав, що при температурі повітря, що перевищує +15, ртуть починає випаровуватися. Тому в останні роки кияни дихають отруйною речовиною, що викликає розвиток онкологічних захворювань.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінекології заявили, що більше 10 підприємств зменшили забруднення повітря в 2016 році.