RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Сильне запізнення: в Україні вказали на важливий провал Заходу в боротьбі проти Путіна

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що Захід дуже повільно реагує на події, що відбуваються на світовій політичній арені.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, Захід робить будь-яку дію тільки в рамках певної стратегії, а це затягує час.

"Коли Путін виголосив мюнхенську промову? У 2007 році. Зараз - 2017-й. Десять років минуло, а вони тільки починають здогадуватися, що Путін почав кампанію проти Заходу", - уточнив Арестович.

Він додав, що це швидкість реакції державних інституцій та експертного співтовариства.

"В Україні теж хочуть жити, як в Європі, і не думати, що є війна, не замислюватися на цю тему. Швидкість наших процесів запізнюється на 2-3 роки. Ми починаємо робити зараз те, що можна було зробити три роки тому. Але ми робимо, хоч ми і воююча держава", - підкреслив він.

Разом з тим, Арестович заявив, що в Україні суспільство на 2-3 роки відстає по розумінню того, що робить вище керівництво країни.

"Хвора тема - візовий режим з Росією, який потрібно було давно зробити, його все ще немає. Приємна новина для українців полягає в тому, що Захід гальмує набагато більше. Але зараз він ніби як почав міркувати, у нього з'явилася стратегія", - підсумував він.

Повну версію інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": "Українці воюють краще росіян, з початку року у нас мінімум сім перемог - Олексій Арестович".