RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У мережі висміяли реакцію Кремля на ролик НАТО про антирадянських партизанів

В інтернеті з'явився відеоролик про учасників руху національного опору ("лісові брати"), які називаються борцями з "радянськими окупантами".

Відповідне відео розміщено в офіційному акаунті НАТО в Twitter.

"Після Другої світової війни партизани з усієї Балтії зникли в лісах, щоб вести найбільш кровопролитну партизанську війну в Європі проти радянських військ-окупантів", - йдеться в анотації до ролика.

Варто відзначити, що восьмихвилинний фільм про "лісових братів" на англійській мові також опублікований на каналі НАТО в YouTube. Він змонтований з кадрів відеохроніки, спогадів очевидців та відтворених боїв в лісі. Крім того, в ньому показані бійці сучасної литовської армії.

При цьому офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова обурилася відеороликом НАТО про "лісових братів", закликавши припинити спроби Альянсу перекрутити історію.

У свою чергу, віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін назвав НАТО "спадкоємцями гітлерівських недобитків".

"Ролик @NATO про "лісових братів", що вбивають наших солдатів, підтверджує, що в особі НАТО ми маємо справу зі спадкоємцями гітлерівських недобитків", - написав він у своєму Twitter.

Заяви російської сторони вже висміяли в мережі.

"Захарова заявила, що Сталін гірше Гітлера. Тепер обурюється, що НАТО зробило ролик про героїв -"лісових братів", які воюють з СРСР після війни. ДБ", "Відповідь Рогозіну: "Які ви смішні. Що ваші солдати робили в моїй країні після 1945-го? Вони заблукали або гриби збирали?"- пишуть в інтернеті.

Нагадаємо, що "Лісові брати" - це загальна назва партизанського опору в країнах Балтії проти радянської окупації, що почалася з підписаним в 1939 році пактом Молотова-Ріббентропа.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лідер "Ліберально-демократичної партії Росії" Володимир Жириновський відзначився черговим скандальним висловлюванням щодо територіальних претензій РФ на одній з пропагандистських телепередач.