RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про масові звільнення керівників "Укроборонпрому": названа причина

За результатами проведених перевірок 25 керівників підприємств "Укроборонпрому" були відсторонені від своїх посад.

Про це в п'ятницю, 14 липня, заявив президент України Петро Порошенко на зустрічі з колективом Львівського бронетанкового заводу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Хочу повідомити, що за результатами перевірок відсторонені 25 керівників державних підприємств, і я просив би керівництво внутрішньої безпеки ("Укроборонпрому"- ред.) за моїм дорученням заохотити", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що не дасть нікому красти на обороні.

Разом з тим, президент подякував за виконану роботу і принципову позицію співробітникам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Генеральної прокуратури.

Він уточнив, що завдяки роботі служби безпеки "Укроборонпрому" і правоохоронних органів не допущено розкрадання 631 млн гривень на підприємствах оборонної промисловості.

"Відкрито 41 кримінальну справу за матеріалами служби безпеки. Значна кількість знаходиться в судах. Вдалося запобігти крадіжці 631 млн гривень", - сказав Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали п'ятьох осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП "Львівський бронетанковий завод", в тому числі директора заводу і його заступника.