RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

СБУ перекрила канал постачання з Росії неякісних протезів для бійців АТО

Служба безпеки України (СБУ) викрила канал поставок з Російської Федерації (РФ) неякісних комплектуючих для протезів бійців антитерористичної операції (АТО).

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБУ України спільно з прокуратурою перекрили канал постачання в нашу країну неякісних комплектуючих для протезування, в тому числі бійців АТО", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що приватна структура з 2014 року закуповує у постачальника з РФ колінні суглоби, вузли і модулі для протезування.

Ініційована СБУ перевірка встановила, що завезена продукція не відповідає вимогам державних стандартів якості. Так, співробітники СБУ задокументували, що ділки реалізовували комплектуючі декільком держструктурам, які спеціалізуються на виготовленні протезів. За висновком експертів, використання неякісних комплектуючих могло створити загрозу здоров'ю пацієнтів, більшість з яких є учасниками АТО. Відзначається, що під час обшуків в складських, виробничих і офісних приміщеннях постачальника правоохоронці вилучили комплектуючі колінних протезів виробництва РФ, бухгалтерську документацію, копії сертифікатів, калькуляцію собівартості протезів, які виготовлені з неякісних комплектуючих.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Як повідомляв "Апостроф», раніше, 21 серпня, з'явилося відео і кадри затримання контррозвідкою Служби безпеки України терористів, які планували влаштувати в Маруіполі Донецької області серію потужних терактів проти цивільного населення.