RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Reuters дізналося про перехоплення ООН вантажів з КНДР в Сирію

За останні шість місяців два вантажі з Північної Кореї, адресовані представникам сирійського урядового агентства, що відповідає в країні за програму з хімічної зброї, були перехоплені.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на конфіденційну доповідь ООН, з якою йому вдалося ознайомитися.

За даними агентства, документ представлений Раді Безпеки ООН на початку серпня. Його авторами виступає група незалежних міжнародних експертів.

"Група розслідує повідомлення про заборонені хімічні, балістичні ракети і співробітництво в галузі озброєння між Сирією і КНДР", - сказано в доповіді.

Разом з тим, в документі не уточнюється, коли саме і де були перехоплені зазначені вантажі, а також що саме вони включали.

"Дві держави-члени [ООН] перехопили судна, призначені для Сирії... Ще одна держава-член [ООН] інформувала групу [експертів] про те, що у неї є підстави вважати, що товар був частиною контракту [компанії] KOMID з Сирією", - цитує агентство доповідь.

KOMID - це північнокорейська гірничодобувна торгова фірма. До чорного списку Ради безпеки ООН вона була внесена в 2009 році. Фахівці тоді описували KOMID як пхеньянського ключового постачальника зброї і експортера устаткування, пов'язаного з балістичними ракетами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розвідка США заявила, що КНДР може самостійно виготовляти двигуни для ракет.