RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Генпрокуратура України повідомила про підозру Жириновському

Генеральна прокуратура України (ГПУ) склала повідомлення про підозру лідеру Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) Володимиру Жириновському у фінансуванні тероризму.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Так, досудове розслідування встановило, що Жириновський в березні-квітні 2014 року "з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати Державної Думи РФ і члени ЛДПР, які з відповідною метою здійснювали збір коштів громадян Росії".

"За рахунок особисто внесеного майна і коштів, а також коштів, зібраних у громадян РФ, зазначена група під керівництвом Жириновського, діючи, в тому числі, на прохання глави терористичної групи "Сомалі" М.Толстих (позивний "Гіві"), протягом 2014-2017 років здійснила поставку представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними і експлуатаційними можливостями, деякі з яких використовувалися під час вчинення терористичних актів проти військових і правоохоронних підрозділів України, зокрема, на території Донецького аеропорту", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що за цими фактами злочинної діяльності організованої групи Генпрокуратура склала повідомлення Жириновському про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українка довела до істерики Жириновського висловлюванням про анексію Криму на росТБ.