RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про затримання в Чечні киянки з дітьми

У Чечні затримали Марзой Гаджікурбанову, яка протягом чотирьох років проживає в Києві, з чотирма дітьми, віком від 1,5 до 12 років.

Про це повідомляє видання "Кавказький вузол".

Так, її затримали 27 серпня в 15:00 на адміністративному кордоні між Чечнею і Дагестаном під час паспортного контролю.

Відзначається, що жінку з чотирма дітьми висадили з рейсового автобуса, який слідував за маршрутом "Махачкала - Київ". Жителів України протягом 6 годин допитували в відділенні поліції без адвоката.

Як заявили російські правоохоронці, жінка нібито перебуває в розшуку. Однак Марзой Гаджікурбанова неодноразово бувала в Дагестані і ніколи не мала проблем з перетином кордону.

"У поліції кажуть, що я була в розшуку. Вони поставили питання і відпустили", - розповіла українка.

За даними видання, більшість питань, які ставили правоохоронці, стосувалися чоловіка Гаджікурбанової. У російському відомстві переконані, що він є злочинцем, який перебуває в Сирії.

Уточнюється, що в 2014 році родина переїхала з Дагестану в Туреччину, проте жили там лише півроку. Згодом сім'я прийняла рішення оселитися в Україні. У Дагестані у Гаджікурбанових залишилися рідні, тому вони час від часу приїжджають в Росію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Білорусі зник 19-річний українець Іван Гриб, який, як він заявляв родичам, поїхав на зустріч в Гомель з дівчиною.