RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Кабмін підвищить зарплату Луценку і іншим прокурорам, - ЗМІ

Міністерство соціальної політики погодило підвищення оплати праці працівників прокуратури. Так, посадові оклади генерального прокурора і його заступників зростуть в 4,8-5,2 рази.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Відзначається, що нові посадові оклади генпрокурора і його заступників виростуть до 32-37 тисяч грн.

Разом з тим, посадові оклади прокурорів і слідчих виростуть в 2,8-3 рази. В експертному висновку також зазначено, що розмір надбавок до окладів виросте в 13-20 разів - до 1400-3200 грн.

При узгодженні змін Мінсоцполітики зазначило, що зарплати прокурорам потрібно підвищити до рівня зарплат в інших правоохоронних органах. Наприклад міністерство вказало зарплати НАБУ, де посадовий оклад директора становить 80 тис. грн, а детектива - 30 тис. грн.

У додатку до проекту постанови Мінсоцполітики оприлюднило розрахунки місячних зарплат, в тому числі, керівництва ГПУ.

Згідно з ними, заробітна плата генпрокурора може становити 166 тис. грн на місяць з урахуванням премії та матеріальної допомоги. Перший заступник генпрокурора зможе отримувати 139 тис. грн, військовий прокурор - 142 тис. грн, начальник департаменту - майже 49 тис. грн.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, реалізація документа вимагає додаткових витрат держбюджету в сумі 1,3 млрд гривень в 2017 році.

Фото: nashigroshi.org

Як стало відомо пізніше, Кабінет міністрів України встановив розмір окладу генерального прокурора на рівні 37 тис. гривень. Раніше оклад генпрокурора становив 18,5 мінімальних заробітних плат (понад 59 тис. гривень), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляв "Апостроф", Україна витрачає на нардепів удвічі менше, ніж на їх помічників.