RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Запоріжжі навмисне знищували завод в інтересах РФ: опубліковано фото і відео

В Україні інвестори навмисне знищували Запорізький алюмінієвий комбінат в інтересах конкурентів з Росії.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"Під час досудового слідства співробітники спецслужби встановили, що єдиний в Україні виробник первинного алюмінію з 2006 року цілеспрямовано знищувався в інтересах російських виробників металу", - йдеться в повідомленні.

Структури, афільовані з російськими бізнесменами, придбали контрольний пакет акцій "ЗАлКу". У 2006-2008 роках для реалізації угоди замовники створили організовану групу з представників російської компанії "РУСАЛ", а також колишнього керівництва комбінату, українських бізнесменів і іноземних громадян.

"Зловмисники, використовуючи можливість впливати на прийняття управлінських рішень на комбінаті, під керівництвом російських кураторів забезпечили знищення основних виробничих потужностей"ЗАлКу". У 2009 році, вони, зокрема, організували зупинку рудотермічних печей і основних виробничих ділянок електролізного виробництва", - пояснили в спецслужбі.

За вказаним фактом про підозру оголошено дев'яти членам організованого угруповання у вчиненні злочинів, передбачених статтями 113, 191, 255 і 364 Кримінального кодексу України.

Крім того, один з фігурантів вже взятий під варту, екс-директор заводу знаходиться під особистим зобов'язанням. Також серед підозрюваних є троє громадян Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 27 серпня, в мережі опублікували фоторепортаж з колись процвітало промислового міста Тавда в Свердловській області Росії, де зараз закривається останній завод.