RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Новий фронт війни з Росією: український генерал оцінив загрозу

Україні не варто побоюватися того, що будівництво в Очакові Центру оперативного управління Військово-морських сил (ВМС) України за участю США стане приводом для агресії Росії ще й на морі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Думанський.

Разом з тим, він визнав, що російські ЗМІ називають цей центр "базою НАТО", хоча підстав для цього немає.

"Ну, яка може бути база НАТО, якщо ми не входимо ні в які союзи? Це, по-перше. А, по-друге, Росія вже бере участь в агресії проти України - цей ризик, на жаль, став реальністю - його боятися вже не потрібно", - зазначив генерал.

Думанський додав, що російська пропаганда просто використовує будівництво центру для нагнітання ситуації.

"У нас немає жодного документа, який би дозволяв мати натовську базу на території України. Не варто звертати уваги на будь-яку пропаганду, не потрібно озиратися - потрібно будувати майбутнє. А Центр оперативного управління ВМС - один із елементів системи національної безпеки. Безпека країни варта того, щоб в неї вкладалися кошти, інтелект, час і сили", - підкреслив він.

Генерал уточнив, що для України дуже важливий цей центр ВМС, оскільки після окупації Криму було втрачено пункт управління в Севастополі.

"Там ми мали можливість управляти наземною, повітряною і морською військовою компонентою. Тепер ВМС перебазувалися і потрібно створювати нову систему управління. Це дуже дорогий проект, але США готові нам допомогти, тому - чому б і ні? Потрібно використовувати і цей шанс, ресурси і передові технології Америки ", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "В Україні йде репетиція Третьої світової, ми граємо за чужими сценаріями - екс-заступник голови Генштабу ЗСУ".