RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Незрозуміло, чи зможуть без України: в США розкрили проблеми армії Путіна

На сьогоднішній день російська армія зіткнулася відразу з декількома проблемами. Так, не ясно, чи зможе РФ без України незабаром побудувати новий авіаносець, та й НАТО зараз в набагато більш сильній позиції.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив старший науковий співробітник і директор Центру військово-політичного аналізу в Інституті Хадсона у Вашингтоні, експерт з національної безпеки США, контролю над озброєннями, нерозповсюдження ядерної зброї Річард Вайц.

Він зазначив, що проблеми в російській економіці, яка страждає від санкцій і падіння цін на нафту, спричинили за собою труднощі у виділенні коштів на оборону РФ.

"Реалізація деяких важливих проектів затримується: стелс-винищувач (малопомітний винищувач, -"Апостроф"), танк "Армата" та інші. І все ще не ясно, чи зможе Росія без України незабаром побудувати новий авіаносець", - підкреслив Вайц.

Разом з тим, він додав, що не бачить чітких ознак того, що російсько-білоруські навчання "Захід-2017" будуть кардинально відрізнятися від усіх попередніх.

"Адже є розмови про те, що Росія "залишить зброю" в Білорусі і так далі. Але у НАТО зараз набагато сильніша позиція, ніж коли почалися подібні навчання. Якби Росія хотіла використовувати їх в 2010 році - наскільки я пам'ятаю, це були перші великі навчання (вперше відновлені навчання "Захід" в новому російсько-білоруському форматі провели в 2009 році, - "Апостроф") - або в роки перед 2014-м (до анексії Криму та початку війни РФ проти України, - "Апостроф"), це було б ефективніше [ніж зараз]. Їм, мабуть, вдалося б захопити країни Балтії достатньо швидко, і НАТО довелося б піти", - сказав Вайц.

Він уточнив, що США відправляють до Східної Європи сили на час навчань "Захід-2017", тому РФ не легко буде влаштувати напад.

"Так що я не зовсім розумію, через що тривога. Може бути, я щось упустив, або є щось непублічне. Насправді, я не вивчав цю тему так ретельно, як слід було б... Але я не бачу в цьому головну загрозу", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "До війни з Україною Росія могла швидко захопити кілька країн НАТО - аналітик з США".