RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Священик з АТО яскраво порівняв РПЦ з невизнаними ДНР і ЛНР

Священик Української греко-католицької церкви Микола Мединський ( "Залізняк") вважає, що РПЦ можна порівняти з так званими ДНР і ЛНР.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Це - як невизнані ДНР/ЛНР. Вони себе визнають "республіками", хоча насправді є терористичними угрупованнями. Так само і Московська церква визнає себе церквою, а насправді є єретичним угрупованням, хоча і досить великим. Це просто єретики - і не більше", - зазначив священик.

Мединський нагадав, що 21 червня 2016 року на острові Крит на восьмому Вселенському Всеправославному Соборі Московська церква була засуджена і звинувачена в єресі етнофілетизму.

"Єресь етнофілетизму - це звинувачення в змішуванні церковного з імперським, служінні інтересам імперії в збиток інтересам церкви і Божої правди в цілому. Звинувачення прозвучали. Але Москва почала відбріхуватися - що їх там не було, ще когось не було на Соборі, що не уповноважені і так далі... Загальні тези якісь", - уточнив він.

Священик підкреслив, що заява пролунала канонічно і запереченню не підлягає.

"Але якось воно все забулося, затерлося - і за рік немає відчутного результату того звинувачення. Не знаю, що Москві вдалося зробити в рамках світової православної спільноти, але про ту заяву сьогодні всі мовчать, ніби й не було нічого. А я вважаю , що про це треба говорити - і голосно говорити. Оскільки в Москві як верещали про свою якусь виняткову канонічність, так і продовжують це робити зараз", - розповів він.

За словами Мединського, наступним кроком після звинувачення в єресі має бути покаяння. Але якщо Московська церква цього не зробить, то фактично виключить себе з світової спільноти православних церков.

"Звинувачення автоматично стає вироком. І, поки вони не покаються, поки вони не відкинуть брехню, в якій їх звинувачують, і не вчинять акт покаяння перед світовими спільнотами православних церков - вони, як і зараз, залишаться поза світовою православною спільнотою. Вони є і залишатимуться єретиками", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Путіна є страшна зброя, яку він використовує навіть в Києві - священик з АТО".