RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Генерал розповів про серйозне підвищення зарплати бійців ЗСУ на передовій АТО

З 1 вересня поточного року військовослужбовці Збройних сил України (ЗСУ), які виконують завдання на "нулі" в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, отримуватимуть більше 17 тис. гривень.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив легендарний командир 93-ї бригади, нині командувач силами оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" генерал-майор Олег Мікац.

Він уточнив, що раніше військові отримували десь близько 12-13 тисяч гривень.

"Їм (військовим, - ред.) 6,5 тисяч доплачували. А зараз доплата за виконання бойових завдань саме на першій лінії становитиме 10 тисяч. І люди про це знають. І можна навіть цинічно сказати - хай вони будуть "заробітчани". Але армія, як не крути, це все-таки роботодавець. І той "заробітчанин" приїде і буде знати, що йому будуть платити стільки-то, але за ці кошти він ризикує своїм життям. Можна, звичайно, отримувати тисячу-дві-три, але постійно перебувати вдома", - уточнив він.

Разом з тим, генерал-майор підкреслив, що це не призведе до втрати мотивації у військових, оскільки вони, в першу чергу, йдуть захищати Україну, а не заробляти гроші.

"І тут спрацьовує ще щось типу принципу змагальності, коли людина хоче бути кращою. І хоче перемогти", - сказав Мікац.

Генерал-майор уточнив, що багато тих, хто свого часу воював в добровольчих батальйонах, зараз підписали контракти з ЗСУ.

"Чому? Тому що люди патріотично налаштовані. Вони не хочуть біля телевізора вболівати і переживати. Вони хочуть свої знання і вміння показати тут, в АТО. Повірте, це відразу видно, коли людина набагато більш мотивована", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Росія готується до війни, але у нас є чим відповісти - легендарний генерал з АТО".