RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

СЦКК розповів про використання мирного населення бойовиками ЛНР для провокацій на КПВВ

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) вказала на дії бойовиків "ЛНР" по використанню мирного населення для провокацій на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування в зоні АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Добре знаючи, що з української сторони КПВВ працює до 18:30, пропуск у вечірній час з боку непідконтрольної Уряду України території за підготовленим сценарієм в «сіру» зону КПВВ великої кількості цивільних осіб та автомобілів є заздалегідь спланованою провокацією", - зазначили в СЦКК.

"Використання НЗФ ОРЛО цивільних осіб переслідує певну мету: по-перше, створити умови для звинувачень української сторони, і, насамперед, Держприкордослужби. По-друге, після того, як люди опиняться в «сірій» зоні, розпочати обстріл позицій Збройних Сил України в районах, які розташовані поблизу КПВВ «Станиця Луганська». І, по-третє, звинуватити в обстрілах підрозділи ЗС України, а цивільним особам, які змушені будуть повернутися назад на територію ОРЛО показати, що вони не мали можливості перетнути кордон з вини української сторони.", - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні в зоні АТО загинув один український солдат.