RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Нова "миротворча" тактика Кремля: Волкер вказав на прорахунки РФ у війні на Донбасі

Росія після вторгнення і окупації частини території України втратила прихильне ставлення українців до РФ.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер.

"Я думаю, тут є кілька речей. По-перше: Росія дійсно прагнула впливати на уряд в Києві. Вона хотіла мати проросійський уряд", - зазначив він.

Волкер уточнив, що зараз Україна є "більш об'єднаною, більш національною, більш антиросійською, більш прозахідною, ніж будь-коли".

"По-друге, вони (Росія, - ред.) вважали, що зможуть створити ще один заморожений конфлікт на кшталт Абхазії або Південної Осетії і зможуть домогтися свого. Однак зараз вони починають розуміти, що це не йде їм на користь, а навпаки може їм багато коштувати", - додав він.

Спецпредставник Держдепу США вважає, що в РФ могли сподіватися на зняття санкцій, але цього не станеться.

"Можливо, вони думали, що зможуть сховатися за так званими сепаратистами і говорити, що Росія тут ні до чого - в це вже ніхто не вірить. Можливо, вони думали, що зможуть повернути американо-російські відносини до нормального, на їхню думку, стану , - цього не сталося", - сказав Волкер.

Він підкреслив, що витрати Росії, навіть просто пов'язані з утриманням Донбасу, ростуть, але Кремль нічого не отримує натомість.

"Тому це, щонайменше, відкриває шлях до того, що Росія, можливо, спробує змінити тактику. Якщо вони погодяться вивести сили, допустити міжнародних миротворців, відновити територіальну цілісність, ми і інші з радістю сприймемо це як основу для подальших дій", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США розповіли, який вибір є у президента РФ Володимира Путіна в переговорах по Донбасу.