RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Затримання на хабарі чоловіка депутата Ради: стало відоме прізвище і нові подробиці

У мережі оприлюднили нові подробиці про затримання на хабарі чоловіка народного депутата, керівника однієї з кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Про це повідомляє volyn24.com.

Так, за даними видання, луцького адвоката Миколу Сорокопуда затримали при отриманні грошової винагороди за успішне складання тестів для отримання посвідчення адвоката.

Микола Сорокопуд з 2012 року є керівником кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області, яка приймає кваліфікаційні іспити і видає посвідчення адвокатам.

"Нещодавно обрали нового керівника цієї комісії, яким став Віктор Веремчук, однак новий керівник ще не приступив до роботи. До 5 жовтня посаду офіційно мав займати Сорокопуд", - зазначає видання.

Як повідомили джерела, разом з Миколою Сорокопудом затримали адвоката з Володимира-Волинського Миколу Омелянюка. У квітні цього правозахисника вже затримували: за хабар від клієнта в розмірі тисячі доларів.

Як повідомила виданню "Цензор.НЕТ" спікер Департаменту захисту економіки Національної поліції Наталія Калиновська, Миколу Сорокопуда затримали співробітники управління захисту економіки Національної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

За її словами, затриманий вимагав та отримав через посередника від громадянина дві тисячі доларів США та понад п'ять тисяч гривень за успішну здачу останнім кваліфікаційних тестів, необхідних для отримання посвідчення адвоката.

Вона також підкреслила, що заходи проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Також з джерел стало відомо, що обидва затриманих адвоката перебувають в луцькому СІЗО, а в їх будинках відбуваються обшуки.

Видання уточнює, що Микола Сорокопуд є чоловіком народного депутата Ірини Констанкевич.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 13 вересня, на хабарі був затриманий один з високопоставлених співробітників Національної поліції.