RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Головний дипломат Путіна відзначився лицемірною заявою по Донбасу

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що Україна "напала" на Донбас і звинуватив Францію і Німеччину в нездатності дійти згоди.

Про це він сказав в ході Всесвітнього фестивалю молоді і студентів у Сочі, повідомляє УНІАН.

За словами Лаврова, виконання Мінських угод гальмується через "нездатність або небажання української влади" виконати свою частину політичних реформ і "надати гарантії безпеки населенню Донбасу".

Глава МЗС РФ додав, що жителі Донбасу "опинилися в нинішній ситуації тому, що відмовилися підтримати антиконституційний державний переворот".

"Ця частина Донбасу не нападала на решту території України. На них напали. Напали, оголосивши їх терористами. Так не буває, вони ж не хотіли нічого, крім того, щоб їх не чіпали. Вони сказали: "ми ваш переворот не визнаємо, дайте нам розібратися що і як". Їм досі намагаються висунути звинувачення в тероризмі і судити їх збираються", - зазначив Лавров.

Він вважає, що "для всіх учасників цих подій повинна бути амністія, повинен бути особливий статус цих територій, закріплений в Конституції та повинні бути вибори".

Лавров додав, що, на його думку, в цьому є вина Німеччини і Франції, які також підписалися під Мінськими угодами.

Як повідомляв "Апостроф", глави зовнішньополітичних відомств Росії та США Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон вважають, що країнам необхідно продовжувати переговори з питань Донбасу на рівні спецпредставника США в Україні Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова.