RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Хеллоуїн 2017: що не можна робити в цей день і в чому суть "свята"

У вівторок, 31 жовтня, весь світ буде святкувати Хеллоуїн, або День всіх святих, в який нібито зникають кордони між світами живих і мертвих.

Так, легенди свідчать, що в ніч на 31 жовтня друїди збиралися навколо багаття і приносили жертви злим духам, щоб задобрити їх. Кельти вірили, що в цю ніч духи померлих приходять з загробного світу. Щоб не стати їх жертвою, ввечері люди виносили за поріг будинку їжу.

Нині Хеллоуїн асоціюється з перевдяганням і веселощами, проте багато хто вірить в містичні прикмети.

Щоб збити з пантелику нечисту силу, яка приходить в живий світ полювати за душами, придумали ритуал перевдягання в костюми - чим страшніший костюм, тим краще.

Головний атрибут свята - світильник Джека, тобто гарбуз з вирізаним обличчям і свічкою, яка допомагає відлякувати злих духів.

Однак мало поставити на вікно гарбуз, потрібно звернути увагу на вогонь всередині. Якщо свічка погасла - нечиста сила перебуває десь поруч, а якщо свічка впаде - злі духи хочуть погасити у будинку вогонь.

Кажуть, якщо тричі обійти навколо будинку з палаючим факелом або Джеком в руках, це захистить житло на цілий рік.

За прикметами, на Хеллоуїн залишати вдома чорного кота не можна - він принесе нещастя всій сім'ї. Якщо на Хеллоуїн на даху будинку сидить сова, її потрібно прогнати - птах може напророкувати небіжчика.

Крім того, варто бути обережними з павуками. Якщо вночі на Хеллоуїн в будинку з'явився павук, вбивати його не можна. Таким чином померлий родич намагається попередити про неприємності.

Вважається, що на Хеллоуїн люди бачать віщі сни. Вода, скло або камені уві сні принесуть удачу, тоді як дощ, ураган і квіти - неприємності.

За матеріалами fakty.ictv.ua

Як повідомляв "Апостроф", 29 жовтня в американському місті Остін (округ Тревіс, штат Техас) чоловік, одягнений в костюм Санта-Клауса, відкрив стрілянину по гостях на вечірці з нагоди Хеллоуїна.