RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Путіна загнали в кут, і час грає проти нього: в Україні вказали на важливі підсумки візиту Волкера в Київ

До президентських виборів у Російській Федерації залишається близько півроку, і час працює проти глави Кремля Володимира Путіна.

Про це "Апострофу" заявив головний редактор сайту "Інформаційний опір", військовий оглядач Юрій Карін, коментуючи недавній візит спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера в Україну.

"Останні викриття російського "гібрида" по відношенню до інших країн зводять рівень його "багатоходівок" до банального кривавого місива в окремо взятих регіонах, які він буквально нашпиговує зброєю. Політичні ситуативні союзи з ним вже, скоріше, неможливі через "токсичність" президента РФ", - зазначив він.

За словами Каріна, в Москві розуміють, що простору для маневру у них практично не залишається, а у США на руках всі козирі, зокрема, посилення санкцій, надання Україні летальної зброї і так далі.

"Не даремно в день візиту Волкера в Україну Держдепом США були оприлюднені російські компанії-кандидати на включення до списку санкцій. А це практично всі оборонні підприємства РФ. За пропозицією Держдепу можуть постраждати і бізнесмени, що інвестують в економіку країни-агресора", - підкреслив експерт .

Карін додав, що радує і те, що Волкер називає те, що відбувається на Донбасі, своїми іменами і дотримується проукраїнського сценарію припинення російської агресії.

"За логікою речей, ще один київський гість, глава Пентагону Джеймс Меттіс зумів особисто оцінити те, що відбувається для визначення розмірів військової допомоги, необхідної Україні. І тепер можуть мати місце дискусії про види і кількість летального оборонного озброєння для нашої армії. Питання про те, надавати чи не надавати, вже не стоїть. Це, природно, викликає паніку в Кремлі", - сказав він.

Експерт підкреслив, що в такому випадку ціна російської агресії виросте в рази для нинішнього керівництва РФ, яке до виборів в березні 2018 не має наміру йти на ескалацію російсько-українського конфлікту на Донбасі.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є достатньо інструментів, щоб змусити Путіна вивести війська з Донбасу".