RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В окупованому Луганську жорстоко побили підлітка за прапор України

В окупованому Луганську бойовики затримали українського підлітка, Сергія Ширяєва, у якого знайшли прапор України.

Про це повідомила письменниця і блогер Олена Степова в своєму блозі на "Обозревателе".

"16-річного хлопця побили і доставили на допит в" МГБ ЛНР ". Потім "мгбшнікі" провели обшук за місцем його проживання, в ході якого подивилися історію браузера і знайшли відвідування українських сайтів "екстремістського змісту", ноутбук вилучили як речовий доказ", - розповіла вона.

Друзі та родичі Сергія вважають, що його могли затримати цілеспрямовано за доносом.

"В Антрациті в 2014 році так козаки розстріляли молоду пару - 16-річну дівчину і її 18-річного друга, на яких донос написала покинута ним дівчина. Їх визнали "наводчиками ВСУ" і розстріляли без суду", - повідомила Степова.

За словами Степовий, паспорт України є у ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького і майже кожного співробітника "МГБ".

"Що це, якщо не укрофобія, шовінізм і ксенофобія, що це, якщо не переслідування і геноцид українців. Чи виживе хлопець в тортурах "МГБ ЛНР", чи будуть домагатися українські силовики його звільнення і чи стане цей факт відомий і цікавий світової громадськості, ОБСЄ, уповноваженому з прав людини та інших важливих органів, залежить від нас?" - додала Степова.

Детальніше про настрої жителів ОРДЛО, лідерах бойовиків і деокупацію Донбасу читайте в інтерв'ю Дениса Казанського "Апострофу" На Донбасі ненавидять ДНР-ЛНР, а щодо любові до України потрібно бути реалістами.