В Аргентині раптово помер генпрокурор Іспанії, що мав намір судити лідерів Каталонії

В Аргентині 18 листопада раптово помер Генеральний прокурор Іспанії Хосе Мануель Маза, який повинен був судити лідерів Каталонії.

Про це повідомив іспанський прем'єр-міністр Маріано Рахой у своєму Twitter.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Іспанський генпрокурор, якому було 66 років, приїхав до Аргентини на конференцію. Повідомлялося, що за кілька годин до смерті він потрапив у відділення інтенсивної терапії з інфекцією нирок.

Маза був призначений генпрокурором Іспанії в листопаді 2016 року. Він був прихильником кримінального переслідування чиновників, відповідальних за проголошення незалежності Каталонії.

Відзначимо, як стало раніше відомо, міністри оборони та закордонних справ Іспанії розповіли про спроби втручання груп з РФ і Венесуели в референдум про незалежність Каталонії. Так, іспанська влада виявили в соціальних мережах фейкові профілі, які поширювали повідомлення, в яких були перебільшені переваги відділення автономного регіону від Іспанії. Близько половини таких акаунтів були створені в Росії, тоді як 30% управлялося з Венесуели.

Детальніше про ситуацію в Іспанії читайте в матеріалі "Апострофа": "Незалежність Каталонії: відповіді на всі найважливіші питання".