RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Гірше цирку: іноземний військовий різко висловився про владу України і її помилки

Військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі заявив, що на держслужбі в Україні не завжди потрібно вміти мислити стратегічно, досить просто опинитися в потрібному місці.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Така система в Україні - я це добре зрозумів за останні кілька років. Розумні люди, здатні мислити хоча б тактично - я вже не кажу про стратегію - пішли в бізнес, де можуть необмежено заробляти. На держслужбі ж не завжди потрібно вміти мислити стратегічно. Часто досить просто опинитися в потрібному місці - там, де за виписку певного папірця тобі будуть давати певні суми. І все, що від тебе вимагається - це мінімум хитрості і максимум досвіду, щоб знати, де що покласти і з ким про що домовитися", - зазначив він.

Так, військовий пригадав поразку СРСР у фінській війні, яку видавали за перемогу.

"У тій війні радянських військовослужбовців загинуло в рази більше, ніж фінських. А про те, що спочатку радянська армія мала серйозну технічну перевагу над нацистською Німеччиною, ви знаєте? Ті ж танки Т-34 були куди кращі за німецькі. Але СРСР ніс величезні втрати. Просто тому, що командний склад весь знищили, всіх розумних людей в державі вбили або заслали", - уточнив Цві Аріелі.

За його словами, в разі України ніхто їх не вбивав, їх просто за 25 років видавили туди, де їм комфортно, де вони можуть заробляти гроші і займатися улюбленою справою: в бізнес, творчість, імміграцію... У результаті вийшла ситуація, коли в державі тільки на рівні главків, на рівні міністрів і заступників міністрів є досить розумні люди, здатні розробляти якісь стратегії. Величезна частина держслужбовців - це абсолютно безініціативні і недалекі люди.

"Або казус (нинішнього нардепа і колишнього командира батальйону "Донбас" Семена, -" Апостроф ") Семенченка. Людина назвалася офіцером і повела людей в бій, нічого не розуміючи в військовій справі! Це ж те ж саме, як набити літак людьми, всістися за штурвал, заявивши, що вмієш ним керувати, і полетіти, маючи парашут тільки для себе. І в підсумку самому десантуватися з парашутом. Ось приблизний рівень аферистів, які намагаються пролізти у владу", - підкреслив військовий.

Цві Аріелі додав, що для нього абсолютно не дивно, що вони не прораховують наслідки своїх дій і починають робити дурні вчинки, як огорожі пропускного пункту або установки радянських РЕБів на кордоні з Польщею.

"Що вони хотіли глушити? Телефони прихильників Саакашвілі (екс-президента Грузії і колишнього глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, - ред.)? Або зупинка поїзда на території Польщі, в якому, як з'ясувалося на наступний день, винна чергова по станції. Вони ж завжди знаходять крайніх... ", - сказав він.

За словами Цві Аріелі, тих, хто бачив, що діється на тих рівнях, де приймаються серйозні рішення, важко чимось здивувати.

"Я думав, що після першої (депортації, - ред.) вони зрозуміють, що це не додає їм балів, і перестануть це робити. Вони не зрозуміли. Луценко (глава ГПУ Юрій Луценко, - ред.) досить чітко про це заявив. Просто в цей раз вони зробили трошки інакше і знайшли ще чотирьох злодіїв в законі якихось, злочинців. Може, вони зробили це навмисне? Це такий стратегічний хід - змішати кримінальників з нормальними людьми, обізвати злочинцями і депортувати всіх. Що вони і зробили. І це настільки очевидно, що цього неможливо не помічати!" - підсумував військовий.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Порошенко копіює Росію, коли "топить" свого конкурента - Цві Аріелі".