RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вчені встановили точний вік гробниці Христа

Дослідники заявили, що вік гробниці, де нібито перебувало тіло Ісуса Христа, становить близько 1700 років.

Про це йдеться на сайті Національного географічного товариства.

Відзначається, що подробиці дослідження будуть опубліковані в журналі "Journal of Archaeological Science: Reports".

Так, вчені прийшли до висновку, що гробниця була побудована через 300 років після смерті Ісуса Христа. У зв'язку з цим невідомо, чи були в гробниці коли-небудь його останки.

Крім того, існують і інші версії про місце поховання Ісуса Христа.

Варто уточнити, що вік гробниці був встановлений за допомогою оптичного датування - методу, який дозволяє дізнатися, коли мінерал (у даному випадку - кварц, що міститься у вапняку, з якого виготовлено ложе Христа) останній раз перебував на світлі.

Датування показало, що плита була виготовлена близько 345 року н. е., незабаром після закінчення правління римського імператора Костянтина Великого, який в зрілому віці звернувся до християнства.

Згідно з легендою, гробницю в 327 році виявила мати Костянтина Олена і заснувала на цьому місці храм Гробу Господнього. У жовтні 2016 року гробниця була відкрита вперше за 500 років для реставрації та наукових досліджень.

Громади храму Гробу Господнього дали згоду на реставрацію в березні 2016 року за умови, що роботи закінчать до Великодня 2017 року. Вартість проекту становила понад $4 млн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Старому місті Єрусалиму після реставрації відкрили для відвідувачів храм Гробу Господнього.