RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Росії зробили важливу заяву по відновленню переговорів "нормандської четвірки"

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що контакти на рівні помічників глав держав "нормандської четвірки" (Росія, Україна, Франція, ФРН) будуть відновлені незабаром.

Про це він сказав в інтерв'ю білоруському каналу СТВ, повідомляє "РИА Новости".

За словами Лаврова, комплекс заходів, узгоджений в Мінську в лютому 2015 року після сімнадцяти години роботи "без сну і відпочинку", був одноголосно схвалений Радою безпеки ООН і "до сих пір залишається абсолютно безальтернативним документом, що дозволяє врегулювати цю кризу".

"Інша справа, що не все з того, що було записано, виконується... Але я думаю, що ми будемо продовжувати зусилля, в тому числі використовуючи Мінськ, який як і раніше надає свої можливості для переговорів контактної групи, і які незабаром відновляться по лінії помічників глав держав "нормандської четвірки", - підкреслив Лавров.

Як повідомляв "Апостроф", держсекретар США Рекс Тіллерсон планує зустрітися з главою Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Сергієм Лавровим у Відні наступного тижня, щоб обговорити, зокрема, КНДР, Сирію і Україну.