Втратили підводний потенціал: мережу шокувало фото єдиного українського підводного човна "Запоріжжя" в Севастополі

В інтернеті з'явилося фото українського підводного човна "Запоріжжя", який було захоплено в 2014 році російськими окупантами в Криму.

Фото виклав на своїй сторінці волонтер Тарас Чмут.

"Великий дизельний підводний човен "Запоріжжя" 641-го проекту у тимчасово окупованому Севастополі... Літо 2017-го... Сумна доля... Перед окупацією він виходив у море і були сподівання на відновлення його у якості навчального для вітчизняних ВМС, було сформовано 2 екіпажі, велася якась робота...", - написав він.

Чмут також заявив про те, що таким чином ВМС втратили весь свій потенціал.

У коментарях користувачі відзначають, що за станом на 2013 рік підводний човен підтримувалася в хорошому стані. З іншого боку, вони пишуть про те, що даний підводний човен морально застарів ще в 90-тих роках і був "валізою без ручки", який би "ще років 20 ремонтували". Як альтернативу вони пропонують купити кілька підводних човнів у країн НАТО.

Більше про необхідність нової політики щодо українського флоту читайте в інтерв'ю військового експерта Сергія Згурця "Апострофу".

Також читайте матеріал "Апострофа" на тему: Американські кораблі для України: даремний подарунок або основа нового флоту.