RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Сили АТО на Донбасі відбили у бойовиків російський вогнемет: фото

У четвер, 7 грудня, українські військові в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі відбили у бойовиків незаконних збройних формувань вогнемет "Джміль".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

"Свіжий трофей. Вогнемет "Джміль". Російського виробництва. Ці хлопці, бійці 54-ої бригади, відбили його сьогодні у ворожих диверсантів. Ті планували з відстані 400 метрів спалити одну з українських позицій. Ви запитаєте: "Звідки відома така точна цифра?" Поясню: саме на 400 м виставлений приціл цієї "шайтан-труби". Вогнемет в бойовому положенні. Залишилося тільки зняти з запобіжника і натиснути на спуск", - зазначив він.

За словами журналіста, є всі підстави вважати, що разом з "трубою" з Росії сюди потрапив і її господар.

"Бійці "вирахували" особистість того, хто збирався натиснути на спусковий гачок і спалити їх живцем... Це найманець, росіянин. Воює на Донбасі з 14-го." Він скинув трубу після п'ятнадцятихвилинного бою і пішов ", - кажуть бійці 54-ки" , - уточнив Цаплієнко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розповіли історію загиблого бійця АТО з Казахстану Віктора Матюхіна, який воював на боці Збройних сил України.