RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з "російським" Дідом Морозом в Дніпрі: вдова бійця АТО розкрила подробиці проблеми

Вдова бійця АТО, багатодітна мати з Дніпра Анна Гарус заявила, що на новорічні свята у всіх дитячих садках міста працюють російськомовні Діди Морози, включаючи дитсадки, які за статусом є україномовними.

Про це вона повідомила "Обозревателю".

"У минулому році підходить Новий рік, в садку свято, і я чую, що половина пісень - по-російськи, діти починають розповідати віршики по-російськи. І тут приходить воно: "Здрастуйте, діти! Ялинка, засвітись!" І всі діти прогнулися під російськомовного Діда Мороза, щоб йому було комфортно і щоб він добре виглядав", - розповіла жінка.

За словами Анни, після цього вона поцікавилася в завідуючої, чому Дід Мороз був російськомовним.

"Та мені відповіла, мовляв, він такий класний, кращий Дід Мороз на весь білий світ", - уточнила вдова бійця АТО.

Жінка розповіла, що 2 роки тому вона звернулася зі скаргою до місцевого департаменту освіти і зажадала, щоб дитячий сад, який за статусом є україномовним, став таким де-факто. Після цього звернення дитсадок дійсно перейшов на українську мову.

Анна додала, що в цьому році історія з Дідом Морозом повторилася.

"Проблема не тільки в нашому садку, а в тому, що цей Дід Мороз обходить всі дитячі садки нашого району. Навіть якщо тут ми його замінимо, у нас багато таких російськомовних Дідів, вони ходять по всьому місту", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Волинській області водій автобуса в грубій формі висадив 15-річного хлопця, сина загиблого учасника АТО Сергія Гулюка.