Затримання Саакашвілі: головні подробиці, фото і відео

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що лідер "Руху народних сил" Міхеїл Саакашвілі, затриманий в Києві увечері 8 грудня, знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Згідно постанови про розшук працівники Нацполіції виявили місцеперебування М. Саакашвілі на вул Відрадній міста Києва та затримали його. Затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Плануються слідчі дії та звернення в суд про обрання запобіжного заходу. Як і обіцяли, силовики зробили все, щоб уникнути крайніх силових дій і крові", - повідомив глава ГПУ.

До Саакашвілі на Аскольдовий провулок приїхав адвокат, він намагається пройти, але його не пускають, передає "УП".

Повідомляється, що територію перекрили автобусом.

Також з'явилася заява СБУ

Нагадаємо, раніше прес-секретар партії "Рух нових сил" Мар'яна Почтар заявила, що правоохоронці атакують наметове містечко, розташоване біля будівлі Верховної Ради.

Виступ адвоката Саакашвілі:

Колишній глава Нацполіціі Луганській області, діючий співробітник поліції полковник Юрій Покиньборода, в квартирі якого затримали Саакашвілі, заявив, що його можуть ліквідувати.

Вночі біля будівлі СБУ відбулися сутички між силовиками і активістами, які хотіли встановити намети.

"Апостроф" з'ясував, що конфлікт Петра Порошенка і Міхеїла Саакашвілі, який вилився в затримання політика, може бути пов'язаний з доповідями силовиків, які ввели в оману главу української держави.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Луценко заявив, що проти Міхеїла Саакашвілі буде відкрито провадження в зв'язку з захопленням їм разом з активістами одного з комітетів Верховної Ради в готелі "Київ".