RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вони найслабші в цьому конфлікті: журналіст показав на фото і розповів, як живуть діти на Донбасі

На сьогоднішній день на сході України зростає покоління дітей, яке не знає нічого, крім війни.

Про це заявив журналіст німецького видання Zeit.online.

За його словами, саме діти найслабші в європейському конфлікті, який не має кінця.

"14-річний Олексій Агапін протягом чотирьох років чує зброю та снаряди... Хлопчик знає, як звучать кулі, які пролітають повз. У будинку немає електрики, немає газу, немає води - всі наслідки війни тут, на сході України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Олексій - один з 200 тис. дітей, які живуть, за оцінками ЮНІСЕФ, по лінії розмежування української армії і терористів "ДНР".

"Раніше область була бідною, війна тільки погіршила ситуацію. Батьки Олексія не можуть працювати: його батько був сильно поранений в 1990-х роках, під обвалом вугілля, а мати страждає шкірним захворюванням. Обидва страждають алкоголізмом. Олексій з братами і сестрами робить пастки для кроликів, ловлять рибу", - додав журналіст.

Уточнюється, що Олексій знайшов снаряд, який вибухнув у нього в руці, відірвавши кілька пальців.

"На початку було багато стрілянини, і ми боялися, але тепер вони стріляють менше, і я більше не боюся", - розповіла 13-річна Анна Есаулова.

Будинок Анни розбитий 2 снарядами. Першим вбило бабусю і зруйнувало дах. Після ремонту друга граната зруйнувала стіни будинку. Сьогодні Аня живе з сестрами і матір'ю в будинку бабусі.

"Діти тут бачили все, в тому числі ракетні установки "Град". Наші учні можуть відрізнити різну зброю, і по звуку можуть розпізнати, з чого стріляють", - говорить Ольга Миколаївна, вчителька в Авдіївці.

Через обстріли у багатьох школах навчання скоротилося до 2 годин на день 3 дні на тиждень.

"Я не пам'ятаю, як було до війни. Я пам'ятаю літо, і як ішов під теплим дощем зі своїми друзями", - каже дев'ятирічний Вадим Ігнатенко з Авдіївки.

Фото: zeit.de

Як повідомляв "Апостроф", раніше терористи на окупованій території Донбасу не допустили спостерігачів ООН до осіб, які незаконно утримуються під вартою.