RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Влада забула про обіцянки: постраждалі під час пожежі під Києвом залишилися зимувати в жахливих умовах

Люди, чиї будинки згоріли в результаті пожежу 23 листопада 2017 в селі Демидів Вишгородського району Київської області, поскаржилися на невиконання владою своїх обіцянок.

За словами постраждалих, влада, зокрема, запевняла їх у відновленні житла. Минуло кілька тижнів, але так нічого не зробила.

Нагадаємо, пожежа знищила два двоповерхових житлових будинки. У результаті 12 сімей на початку зими залишилися без даху над головою.

"Пожежа сталася вночі, люди ледве встигли врятувати своє життя. Ні документів, ні одягу врятувати не вдалося. На ранок, після пожежі, прибули представники районної влади, які запевняли у відбудові житла втраченого внаслідок надзвичайної ситуації та обіцяли допомогу в організації вивезення залишків пожежі. Але це тільки в перший день... На сьогодні тимчасовим житлом забезпечили тільки одну сім’ю – виділили одну кімнату на чотирьох дорослих в гуртожитку с. Синяк, ще одній сім’ї запропонували 1 койко місце в будинку пристарілих в смт. Димер або однокімнатну малосімейку без радіаторів опалення в с. Катюжанка, від чого постраждалі вимушені були відмовитися тому що прийнявши таку пропозицію змушені будуть втратити роботу а стареньку матір, яка випала з другого поверху під час пожежі, привезти з лікарні не буде куди, всі інші до сих пір в пошуках житла. Хто намагається щось винайняти в оренду, хто зупинився в друзів, хто в сусідів. Про них забули. Пожежі як і не було", - йдеться в заяві потерпілих.