RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Зелений кіт": стало відомо про поширення нової смертельної гри серед українських підлітків

На сьогоднішній день серед підлітків в Україні поширюється ще одна суїцидальна гра під назвою "Зелений кіт".

Про це повідомляють "Вести".

Відзначається, що цей "рух" прийшов в Україну з Росії.

За даними журналістів, в групі з такою назвою, гасло якої "Сумні люди стрибають в сумні вікна", вже кілька сотень підписників, які обмінюються суїцидальними афоризмами і фото. Там дітям дають завдання, які можуть привести до смерті.

Зміст постів, в тому числі і ілюстрацій - депресивний. Одна з українок, Ксенія, наприклад, написала вірш "Лети, малюк, в світ, в якому краще". Інші школярі публікують картинки з кривавими сюжетами.

Пости датовані груднем.

У поліції заявили, що активність в суїцидальних групах соцмереж з боку українських і, зокрема, київських підлітків збільшилася.

За словами психологів, в зоні ризику опиняються діти у віці від 9 років, оскільки в цей час починають змінюватися психіка і світогляд людини.

Батькам радять не починати обговорювати проблему до її появи. Бесіда про "Червону сову" або "Синього кита" може мати зворотну реакцію. Також батькам варто бути в курсі кола спілкування їхніх дітей, радять фахівці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні почала поширюватися нова небезпечна гра, створена за аналогією з сумнозвісним "Синім китом" - "Червона сова".